Marmerimitatie schilderen: herstel van de oude grandeur

Marmerimitatie schilderen is een techniek die lang niet iedereen goed beheerst. Echter, goed uitgevoerd waant u zich in lang vervlogen tijden: marmerimitatie zet de puntjes op de i in de restauratie van uw historische pand.

Waarom u niet zonder marmer hoeft (ook niet als die versleten is)

Vroeger was marmer een veel gebruikte steensoort. Het werd gebruikt op muren en vloeren, op schouwen en als lambrisering. Maar de tand des tijds tast marmer aan: veelvuldig gebruik veroorzaakt barsten. Soms moet het steen zelfs wijken, bijvoorbeeld voor onderhoud. Is het dan echt noodzakelijk om al het marmer te vervangen? Dat zal u een lieve duit kosten…En wat als de steengroeve waar uw marmer vandaan kwam inmiddels uitgeput is? Dan maar zonder de historische uitstraling van deze prachtige steensoort?

Nee hoor. De Vries Meesterschilders biedt u een oplossing.

25

De marmerimitatie techniek van De Vries Meesterschilders

Marmer is namelijk heel goed na te bootsen. Een speciale marmerimitatie techniek zorgt ervoor dat uw wanden weer in oude glorie worden hersteld. Deze techniek hebben wij in huis. Letterlijk, want de vrouw van Michel de Vries, Annemarie Hartog, is een expert op het gebied van marmerimitatie schilderen.

Zij beheerst de kunst om verschillende soorten marmer zo natuurgetrouw mogelijk te imiteren. Of het nu gaat om carara, vert de mèr en port d’or: de kleurstellingen die zij aanbrengt, zijn dermate decoratief dat u uw ogen niet zult geloven bij het zien van het resultaat.

Op welke oppervlakken kunnen wij een marmerimitatie schilderen?

Annemarie past haar marmerimitatie techniek toe op verschillende vlakken: deuren, lambrisering en kunstobjecten. Zo herstelt zij de oude grandeur van uw historische pand: het zal er weer prachtig uitzien! Marmerimitatie schilderen kan onderdeel zijn van groter onderhoud, bijvoorbeeld wanneer wij een monumentaal pand restaureren. Maar Annemarie doet ook marmerimitaties als op zichzelf staand project.

Marmerimitatie schilderen: offerte aanvraag

Vraag een offerte aan, dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Samen gaan we verder onder één naam, Heer en Meester!

Na 15 jaar samenwerken bundelen De Vries Meesterschilders en de Heeren van Amsterdam de krachten. De naam is niet alleen een samensmelting van onze voormalige bedrijfsnamen, het symboliseert hetgeen waar we voor staan: passie voor het vakmanschap en streven naar het allerbeste.

Vanuit de wens om te groeien gaan De Vries Meesterschilders en De Heeren van Amsterdam samen verder onder de naam Heer & Meester.